Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pándi meggy torta- Ország tortája 2009.

2012.08.15

 

Pándi meggy torta

dscf2644.jpg

 23 cm-es átmérőjű tortaformához

Tészta: 3 tojás, 17,5 dkg cukor, 14 dkg  meggy, 3 c. tej, 1 dl olaj, 7 dkg olvasztott vaj, 19 dkg liszt, 1 sütőpor, fél citrom reszelt héja és leve, csipetnyi fahéj.

(Az eredeti recept szerint három formába kell önteni a masszát, hát mivel nekem egy van, három részletben sütöttem meg. Vagyis a hozzávalók 1/3-át kevertem be és sütöttem meg, kb 10 perc alatt laponként, sütőpapíron. Így a karima tiszta maradt az állandó utántöltéshez)

A tojást a cukorral keményre verjük. A meggyet enyhén darabos péppé törjük, turmixoljuk, majd hozzáöntjük az olajat, vajat, tejet, kicsi citromhéjat és elkeverjük. Ezután a felvert tojáshabot is óvatosan hozzávegyítjük, végül a száraz anyagokat is beleforgatjuk. 210 fokon sütjük.

Alapkrém: 2 dl tej, 8 dkg cukor, 5 dkg tojássárga, 7 dlg fehér csokoládé, 15 dkg mascarpone sajt

A tejet a mascarpone-val és a cukorral felforraljuk majd beletördeljük a fehér csokoládét, felolvasztjuk benne. Hagyjuk egy kicsit hűlni a krémet. Ha már langyos, nem ugrik össze benne a tojássárgája, így folyamatos kevergetés mellett belecsorgatjuk a tojások sárgáját és besűrítjük.

Meggy töltelék: 36 dkg fagyasztott meggy (megteszi az egy üveg befőtt is), 1,8 dl meggylé, 1 cs. vanília pudingpor, 7 dkg cukor, fél citorm héja, leve, csipetnyi fahéj, 6 ml cherry brandy

A meggyet leturmixoljuk a meggylével és hozzáadjuk az ízesítőket, valamint csomómentesen elkeverjük a pudingporral és megfőzzük. Hagyjuk hűlni.

Betöltés:

Betöltés előtt az alapkrémet tejszínezzük. Vagyis kemény habbá verünk 20-25 ml tejszínt . Feloldunk 3 lap lapzselatint ( kb 5 g) és belecsorgatjuk az alapkrémbe, végül hozzáadjuk a kemény habot is. Kicsit nekem folyós lett az egész, de nem baj.

Használjunk torta gyűrűt, így nem folyik ki a töltelék. Alul tészta, megkenjük a meggykrém felével, erre ráöntjük a tejszínkrém 1/3-át, piskóta, meggykrém, tejszínkrém, piskóta és a maradék krémet a tetejére simítjuk. Dermeszteni kell néhány órát, míg le lehet venni a karimát. További 2 dl tejszínhabot felverünk és ezzel bekenjük az oldalát, tejszínrózsákat nyomunk a tetejére, díszítjük meggy szemekkel és csokoládé pasztillákkal, esetleg marcipán levelekkel. Az oldalát darált pörkölt dióval panírozzuk.

 dscf2628.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.