Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mozart torta- háziasan

2012.02.29

Mozart torta   

mozart--2-.jpg Tészta:  24 cm-es sütőformában

8 tojás, 10 dkg puha vaj, 10 dkg cukor, 10 dkg natúr marcipán, 10 kg liszt, sütőpor.

A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig verjük, majd nagy lyukú reszelőn a marcipánt belereszeljük, vajat hozzáadjuk és még jól elkeverjük a robotgéppel. Beleszitáljuk végül a sütőporos lisztet. Előmelegített sütőben készre sütjük. Ha kihűlt három lapra szeleteljük. A vaj miatt sűrű tömör tésztája lesz.

Krém:

Párizsi krém:

3 dl tejszín, 2 tábla ét csoki, 10 dkg vaj

Felforraljuk lábasban a tejszínt, majd tűzről levéve beletördeljük a csokit és a vajat és simára keverjük. Hagyni kell teljesen kihűlni, legalább 3 óra hosszat várni kell vele.

Zöld krém:

0,5 dl tej, 2 cs. vaníliás puding, 5 dkg darált mandula, 10 dkg porcukor, 10 dkg vaj, fél üveg zöld keserűmandula aroma.

A tejben a pudingot megfőzzük és melegen belekeverjük a darált mandulát és az aromát. Jól elkeverjük és hagyjuk dermedni. Porcukorral a vajat habosra verjük és beledolgozzuk a kihűlt zöld pudingot.

A torta gyűrűbe visszahelyezzük az alsó lapot erre rákenjük a csoki krém 2/3-át , ráhelyezzük a második lapot, majd zöld krém, harmadik lap. Legalább egy órát hűtőben dermesszük, mielőtt levesszük a tortagyűrűt.

Díszítésként a maradék barna krémmel megkenjük az oldalát és tetejét, csokoládé lapokkal vagy reszelékkel körbe panírozzuk. A tetejére kb 10 dkg zöldre színezett marcipánt nyújtunk.

Tipp: sütőpapíron kinyújtjuk a marcipánt és a torta forma aljával kiszabjuk. A torta tetejére fordítjuk a sütőpapírral együtt a marcipánt és ha a pontos helyére került, lehúzzuk a sütőpapírt, így precízen tudunk dolgozni.

Bonbonok:

Néhány kocka csokoládét felolvasztunk mikróban, ehhez keverünk egy teáskanálnyi nutellát, ha van, ebbe pedig annyi darált mandulát vagy mogyorót keverünk, hogy gyúrható, formázható golyókat tudjunk készíteni. A kicsi golyókat további zöldre színezett marcipán korongokba töltjük ( ehhez is szükség lesz kb 10 dkg-ra) és a hűtőbe tesszük egy kicsit. Felolvasztott csokoládéban megforgatjuk és rácsra tesszük dermedésig.  Mérettől függően 10-12 db golyó lesz ennyiből. A tortára felezve, vagy negyedelve helyezzük , esetleg tejszínhab rózsát is nyomunk alá.

 

A mappában található képek előnézete Mozart torta- háziasan

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.