Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Red Bull verseny autó

2012.07.14

Red Bull verseny autó- párizsi krémmel töltött piskóta

dscf2368-masolata.jpg  Hozzávalók:

 3 tojásos kakaós piskóta egy 18 cm átmérőjű kerek formában, valamint egy kicsi méretű szögletes tepsiben 5 tojásos kakaós piskóta. Jelen esetben csökkenett szénhidrát tartalmú piskóta liszttel készült a tészta.

Kérm: 5 dl tejszín, 20 dkg magas kakaótartalmú csokoládé , 25 dkg vaj és kb 10 dkg cukor, jelen esetben 3 stevia tablettával édesítettem. Ebből készül a párizsi krém, azaz felforraljuk a tejszínt, bele olvasztjuk a csokit, vajat és egy éjszaka pihenés után habverővel sűrűre verjük.

 

Összeállítás az alábbi képen. Bevonat, 1 kg marcipán amit folyékony festékkel utólag ecsettel színeztem meg. Kerekeket és a hátsó szárnyat fogpiszkálóval és hurkapálcákkal rögzítettem. Felirat és csík cukormáz íróval készül.

Technika: Az egész tortát az elejétől kezdve a tálcára építettem rá, ügyelve hogy ne kenődjön el a papír.

dscf2337-masolata.jpg További képek a galériában.

 

A mappában található képek előnézete Red Bull verseny autó

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.