Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Puncs torta- Minnie egeres

2011.10.01

Puncs torta - gyerekeknek

p1010030.jpgTészta: 24 cm átmérőjű tortagyűrűhöz, 5 tojásból sárga piskóta

Krém: 1 tasak puncs pudingpor, 1 kocka margarin, 15 dkg porcukor

A pudingot megfőzzük, ha kihűlt összedolgozzuk a porcukros margarinnal.

Töltelék: 1 marék aszalt áfonya, babapiskóta, 1 tasak puncs fűszerkeverék, 1 filter tea, cukor, 1 rum aroma, pár csepp piros ételfesték, felnőtteknek a víz helyett vörösborral készülhet.

Összeállítás:

A tortalapot három lapra szeleteljük. A középső lapot felkockázzuk és a következő lével meglocsoljuk egy tálban. 3 dl vízbe beletesszük a cukrot, fűszerkeveréket, teát, rumaromát, ételfestéket és felforraljuk. Ebbe a lébe majd megáztatjuk az áfonyát is. 

Az alsó lapot megkenjük eper lekvárral, majd a puncs krém felét rákenjük. Erre a jól kinyomkodott rózsaszín piskóta kockák, majd néhány babapiskóta elszórtan és az aszalvány kerül. A krém másik felét rákenjük, majd lefedjük a szintén eperlekvárral megkent felső tortalapot. Egy éjszakát a hűtőben pihentetjük, hogy összeálljon és a babapiskóta is megpuhuljon.

 

A tetejére fondant bevonat kerül.

Fondant készítése: kiskukta.blogspot.com/2010/04/nyujthato-fondant-keszites-kepekben.html

(Köszönet érte Kiskuktának!)

 

 

A mappában található képek előnézete Puncs torta- Minnie egeres

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.