Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Málna hercegnő-Barbie torta 3.

2011.10.31

Málna hercegnő

dscf0756.jpgHozzávalók:

Piskóta 20 tojásból. Alsó rész 8  tojásból 26 cm átmérőjű kapcsos formában, a szoknya kétszer 18 cm -es átmérőjű kapcsos formában, szoknya dereka, pedig egy szintén 18 cm átmérőjű fém tálkában készült 2 tojásos piskóta. Összesen négy darabból ál össze a baba. A piskóta korongokat kihűtjük és 3-3-3 lapra vágjuk a derék részt csak kettő lapra.

Krém: 1 l tej, 5 csomag vaníliás pudingpor, 20 dkg porcukor, fél kg málna ( lehet mirelit is) , 50 dkg Rama margarin

A pudingot megfőzzük, hagyjuk kihűlni, majd az összeturmixolt málnát belekeverjük. A margarint a cukorral habosra keverjük és összedolgozzuk a málnás krémmel.

Betöltjük a lapokat és szépen egymásra pakoljuk , megformázzuk őket. A legfelső torta piskóta széleit lekerekítjük. A krémből maradjon a külső felületek megkenéséhez is.

Díszítéshez kb 60 dkg marcipán massza szükséges. Ételfesték, színes cukorkák. A baba lábát deréktól folpack-kal tekertem be és késsel előszúrva a tortát belehelyeztem.

A zöld füves rész 20 dkg marcipán zöldre színezve. Fólián, vagy műanyag nyújtólapon vékonyra kinyújtjuk a masszát és két cm-rel vastagabb csíkokat szabunk le, mint a torta oldala. Szépen rádolgozzuk és a maradék zöld masszát keskenyebb csíkokra vágva a többi felületet  lefedjük. Előzőleg a natúr marcipánmasszából csíptem le és pici rózsákat, leveleket, pillangót  formáztam.De ezt csak a végén tegyük fel.A szoknya a maradék 40 dkg rózsaszínre színezett masszából készült. Kb azonos magasságú csíkokat vágtam, alulról felvelé haladva felhelyeztem. A szélekből, nyesedékekből elkészült a felsőrész és a rózsák.

 

A mappában található képek előnézete Málna hercegnő-Barbie torta 3.

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.