Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Madártej kisasszony- Barbie torta 2

2011.10.02

 

Madártej menyasszonyi torta

dscf0451.jpg Hozzávalók:

Tészta: 6 tojás fehérje, 6 k. cukor, 6 csapott k. liszt, sütőpor.  Felverjük a fehérjét a cukorral és beleszitáljuk a sütőporos lisztet. Két  kisebb tepsiben elosztjuk, aminek az egyik oldala kb. 30 centis. Ha megsült, még melegen vizes konyharuhán feltekerjük hosszanti oldalán és így hagyjuk kihűlni. Én sütő papírral dolgozom,  elég ezzel feltekerni .

( Töltés után ebből tekercset készítünk, a lényeg, hogy legalább 60 cm hosszú rudat kapjunk, mert különben nem lesz elég magas a szoknyánk.)

Krém: 6 tojás sárgája, 2 cs. vaníliás pudingpor , 5 dl tej, ebből felfőzzük a krémet majd 15 dkg margarint kikeverünk 15 dkg porcukorral és kihűlt állapotban összekeverjük őket.

Betöltjük a piskóta tekercset és szintén hagyjuk hogy jól összeálljon. Összeállításkor ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.

Ragasztáshoz 8 dl tejszínhabot felvertem két tasak zselatinfix-el, 4 cs. vaníliás cukorral. A képgalériában bemutatott módon összerakjuk a tortát és kívülről is megkenjük. Ha kész a gúla, belenyomkodjuk a babát. Behelyezése és baba előkészítése az áfonyás Barbi tortámnál látható!

Díszítéshez kell kb. 50 dkg natúr marcipán massza és színes cukorgyöngy.

Az alsó szoknyához egy keskenyebb darabot kinyújtottam, ebbe szórtam gyöngyöket és nyújtófával még bele is préseltem. Ezt már fel is lehet ragasztani a babára. Erre pedig egy szoknya magasságának a kétszerese a kör alakra nyújtott marcipán átmérője, amit bevágunk a sugaránál és felhelyezzük. Leeső darabokból pedig megformázzuk  a felső részt.


 

 

A mappában található képek előnézete Madártej kisasszony- Barbie torta 2

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.