Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kígyó- Dió torta

2011.10.30

Kígyó

dscf0738.jpg Hozzávalók egy 26 cm -es átmérőjű torta formához: 8 tojás, 15 dkg cukor, 10 dkg liszt, 5 dkg étkezési keményítő, 10 dkg darált dió, 1 narancs, sütőpor.

Tojás fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral krémesre verjük, hozzáadjuk a száraz anyagokat, végül a habot. Kisütjük. Ha kihűlt 3 lapra vágjuk.

Krém: 4 dl tej, 20 dkg cukor, 1 vaníliás pudingpor, 1 tojássárga, 15 dkg darált dió, 1 narancs, 25 dkg margarin, baracklekvár.

1 dl tejben egy percig főzzük a diót. A maradék tejben megfőzzük a pudingport egy tojás sárgájával elkeverve. Margarint a cukorral habosra keverjük. A dióban elkeverjük a narancs héját és levét, belekeverjük a pudingba és hagyjuk kihűlni. Végén margarint is belekeverjük. A lapokat először megkenjük lekvárral, majd betöltjük a krémet és a csatos formába hagyjuk összeállni.

Sajnos fényképet nem készítettem most az összeállításról, de a következő képpen állítjuk össze. Egy sima tálcára nem fér rá, nekem egy kihúzható tepsire kellett rakni. Fogunk egy kávés csésze tányérkát  és közepére helyezzük és ez mellett a kést vezetve, egy kör alakot kiszabunk. Majd a külső karikát félbe vágjuk. Közép a fej, gyűrű egyik fele, ellentétes állásba fektetve a másik felével.

Bevonathoz kb 50 dkg marcipán massza szükséges. A homok darált dió.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.