Dupla csokis vár torta
Dupla csokis vár torta
Az alsó szint egy 26 cm átmérőjű tortaformában készült 8 tojásos kakaós piskótából. Ennek tölteléke fél liter tejben megfőzött 2 tasak vaníliás puding, melybe egy tábla 80 %-os csokoládét olvasztottam. Ha kihűlt, egy kocka margarint 15 dkg porcukorral habosra keverek és a masszához adom. A tortát három lapra vágom és megtöltöm. Ezzel a krémmel kentem az oszlopokat is, mely Albert kekszből készült.
Az emelet Rigó Jancsi torta
20 cm átmérőjű tortaformából 4 tojásos kakaós piskótát sütök. A töltelékhez 1 liter tejszínt felverek zselatinfix-el és cukorral nagyon keményre, ( Hulala a legjobb) közben beleszitálok 2 ek kakaóport. Ez a kettőbe vágott torta tölteléke. A torta karimában hagyom dermedni legalább egy órát. A kimaradt tejszínes krémet betöltöttem a vár kupolájaként szolgáló fagyi tölcsérekbe.( téli fagyi a gyerekeknek)
Teteje olvasztott csokoládé, díszítés a maradék margarinos krémmel és fantáziánk szerinti ostyákkal, cukrokkal stb.