Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Aranyhaj torta

2013.04.28

Aranyhaj torta

dscf4726.jpg

 Leírás az elkészítéshez:

 Alul egy 25x25 cm-es szögletes dió torta készült. A sárga piskótát három lapra vágtam, alsó kettő lapot sárgabarack lekvárral megkentem és úgy töltöttem be a diós-vaníliás krémet.

A torony fala egy széles szájú bögre segítségével korongokra szabott sárga piskóta volt, amelybe fehér csokoládés vajas krémet töltöttem. Fóliába csavartam és dermesztettem a hűtőben. Majd a lakosztály részt szintén nagyobb átmérőjű kör alakra szabott piskótával, illetve az ablak mélyedést a levágott piskóta darabok felhasználásával alakítottam ki. A töltelék szintén fehér csokoládés krém volt.

A fa tálca közepébe lyukat fúrtam és kb 40 cm magas tiplifát rögzítettem hozzá. Erre épült elemenként, szinte frissen fogyasztás előtt, mert hűtőben már sehogyan sem fért. Az előre elkészített elemeket aztán csak összeraktam.

A torony falát azonnal bevontam fehér vékonyra nyújtott Unidec masszával. Marcipán modellező segítségével kő mintázatot karcoltam bele.  Tetszés szerint por alapú ételfestékekkel megszíneztem. Fekete-barna és sárga port ecset segítségével felvittem a felületre.

Aranyhaj haján marcipán drótot (ilyennel készülnek a cukor virágok) húztam végig, mert a marcipán saját súlya miatt elszakadt volna (ez abból készült), de így stabil maradt. Arany csillámport ecsettel megcsillogóztam a haján, így valóban nagyon szép volt, pláne amikor a nap rásütött, teljesen ragyogott!!

A kupola már roppant egyszerű megoldás volt. Egy fagylalt ostya kosarat és egy tölcsért lilára színezett vízzel átkentem és egyszerűen csak ráhúztam a fára.

Figyelve a részletekre, cukoríróval futórózsa ágat rajzoltam és telenyomkodtam virág alakú szóró cukorral. Készült Pascal is, a torony elé néhány szikla, patak , néhány virág és az oda vezető utat, klassz arany-ezüst mix kavics alakú szóró cukorral szórtam meg. (Karácsonykor a Lidl áruházban lehetett kapni dobozos szórócukor válogatást)

Ezt sikerült összehozni.Aranyhaj sem lett egy bombázó, de hát nem vagyok egy szobrász.  Már készült hasonló torta a google segítségével merítettem ötleteket az én változatomhoz!

dscf4713.jpgdscf4716.jpg

 

 

 

A mappában található képek előnézete Aranyhaj torta

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.