Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ribizlis pavlova torta

2011.10.01

 

pavlova--1-.jpg Elkészítés : Négy tojás fehérjét felverünk kemény habbá, közben hozzá adunk 16 kanál porcukrot, egy mokkás kanál borecetet, végül 2 kiskanál étkezési keményítőt. Sütőpapíron kb 20 cm átmérőjű kör alakot formázunk  a habból. Előmelegített sütőben 180 fokon kezdjük el sütni, kb 10 perc után levesszük 150 fokra, nyitott sütőben rózsaszínűre sütjük. Nem szabad kivenni hirtelen, ott kell hagyni kihűlni, hogy ne essen össze. Cukorral tejszínhabot felverünk, vagy mascarpone sajtot kikeverünk, esetleg vegyesen , ezt kenjük a tészta tetejére, majd szezonális gyümölcsökkel megborítjuk (ribizli, málna, eper, maracuja). Érdemesebb savanykásabb gyümölcsöt, mert az összhangba van az édes fehér résszel.


 

 

A mappában található képek előnézete Ribizlis pavlova torta

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.