Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kókusz tekercs torta

2011.12.09

Kókuszt tekercs torta

kokusztekercs--5-.jpgElőször is elkészítjük a kókusz tekercset.

Hozzávalók: 30 dkg darált keksz, 20 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaópor, 1 kanál rum, annyi tej,( kb 1 dl tej) amivel összegyúrjuk a tésztát. Össze kell ragadnia egy cipóvá. Ha túl ragadós, még darált kekszet adhatunk hozzá.

Kérm: 10 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 10 dkg kókuszreszelék. Ezt kikeverjük egy tálkában simára.

Gyúrólapon ajánlott alufólián vagy follpack-on dolgozni, hogy ne ragadjon deszkára a tészta. Vagyis két réteg fólia között kinyújtjuk kb 20x30-as téglalapra. Ebbe kenjük a fehér krémet és a fólia segítségével felhajtjuk tekercsbe.  Amit még kb 5 dkg kókuszreszelékben meghempergetünk. Feltekert állapotában óvatosan leszeletelünk belőle kb 7 szeletet és félrerakjuk díszítéshez. A maradék rúdból kör alakot formázunk a fólián hagyva, de vigyázzunk, mert törik! Hűtőbe tesszük és megdermesztjük.

Piskóta: 24 cm-es átmérőjű formában 4 tojásos kakaós piskótát sütünk. 4 tojás, 4 kanál cukor, 4 kanál liszt, 1 kanál kakaópor, sütőpor. Ha kihűlt kettő lapra vágjuk.

Töltelék: 1 cs. vaníliás pudingpor, 4 dl tej, 10 dkg cukor, 15 dkg margarin, 2 dl tejszín, habfixáló. Megfőzzük a tejben a pudingot és kihűtjük. Margarint a porcukorral eldolgozzuk, tejszínt felverjük. A pudingba beledolgozzuk a margarint és a végén óvatosan beleforgatjuk a habot. A torta gyűrűbe visszahelyezzük az alsó lapot és egy keveset a krémből ráterítünk. A kókusztekercs kört belehelyezzük. A maradék krémet rásimítjuk és lefedjük a kakaós piskótával.

Díszítés: 2 dl tejszínhabot 1 tasak vaníliás cukorral, 1 cs. habfixálóval felverünk és körbe kenjük a tortát. A félretett tekercs szeletekkel kirakjuk , díszítjük további csokoládé díszekkel kedvünk szerint.

Elkészítettem csokoládé bevonatos kivitelben is, de sajnos a puha töltelék miatt az tört , nem túl esztétikus lett.

kokusztekercs---1-.jpg

 

A mappában található képek előnézete Kókusz tekercs torta

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

encsy.cicc92@citromail.hu

(Encsy, 2013.01.10 16:04)

Kedves Krisztina!! Az lenne a kérdésem,hogy a töltelékbe is kell használni fixálót, vagy csak a tejszínhabba kell rakni??! Válaszát előre is köszönöm.

Re: encsy.cicc92@citromail.hu

(Krisztina, 2013.01.11 18:06)

Kedves Encsi!
Tulajdonképen a töltelék egy vajas krém, csak lazítjuk egy kis tejszínhabbal. Mindenképpen kell habfixáló a töltelék habhoz is, hogy maszívan álljon. Lehet úgy is, hogy zselatinfixet használunk a felveréshez, ez a legstabilabb. Egy tasak zselatinfix 5 dl tejszínhez való, tehát ennek arányában kell a 2 dl-hez használni.Egy éjszakát aztán pihentetni célszerű, a tortát, hogy szépen szeletelhető legyen, meg kell dermednie. Sok sikert a sütögetéshez!

Re: Re: encsy.cicc92@citromail.hu

(Encsi, 2013.01.12 16:54)

Kedves Krisztina!
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ!! Akkor zselatinfixet használok a vaníliás töltelékhez!!