Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Erdőmester torta

2012.05.07

Erdőmester torta

dscf1579.jpgdscf1609.jpg

Tésztához: 4 tojás, 1 ek méz, 15 dkg cukor, 10 dkg liszt, 10 dkg étkezési keményítő, fél tasak sütőpor, 1 citorm reszelt héja. A tojásokat a mézzel, cirtom héjjal, és cukorral habosra verjük, belekeverjük a száraz anyagokat. Egy kb 26 cm-es sütőformában kisütjük, majd két lapra vágjuk. 160 fokon kb. 30 perc.

Töltelék: 10 dkg erdőmester szirup, 1 ek méz, egy citrom leve, 9 levél zselatin lap, 25 dkg túró, 6 dl tejszín, néhány szem mandarin.

( Erdőmester szirup beszerzése nem egyszerű, német országban készítik, ezért egy itthon kivitelezhető változat: Bio boltokban kapható "szagos müge", kb. 2 ek mennyiséget 1 dl vízben, 2 ek cukorral sziruppá főzünk, leszűrjük. Mivel a szárított növénytől nem lesz szép zöld, néhány csepp zöld ételfestékkel megszínezzük a szirupot)

A túrót összetörjük, megízesítjük , majd a zselatint felolvasztva óvatosan belecsorgatjuk. Végén a habbá vert tejszínt belekeverjük. A torta gyűrűbe alsó lapot helyezünk és a túrókrém felét a perem felőli oldalra kenjük úgy, hogy középre alig jusson, a fenti képen látható módon. Mandarin darabokat szórunk a tetejére, majd lefedjük a felső piskóta karikával, ettől lesz rézsútos a tészta. Betöltjük a maradék krémet is, simára húzzuk a tetejét és dermesztjük néhány óra hosszat a hűtőben.

Díszítés: 10 dkg marcipán massza, zöld, sárga, piros ételszínezők, cukor tojások

Ha megdermedt, leválasztjuk a torta gyűrűt . Megszínezzük a marcipánt és formázunk répát, füvet, esetleg virágokat.A fű készítéséhez egy marcipán golyót fokhagyma présbe tettem és kinyomtam, ettől lettek a fűcsomók. Nekem most a répa gyári a tortán, német országból származik, itthon nem tudom lehet-e kapni. Talán időnként az Aldi-ban.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.