Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vendégváró

2011.10.01

Piskótával töltött szelet (Vendégváró)

 

vendegvaro.jpg

Hozzávalók:

 

 

 

Mézes lapok:
20 dkg liszt, 5 dkg zsír, 1 tojás,5 dkg cukor,1 kanál kakaópor (cukrozatlan), 1 evőkanál méz,1 kiskanál szódabikarbóna, pici tej.

 

 

Piskóta:
6 tojás, 6 kanál cukor, 6 kanál liszt,csipet szódabikarbóna           

 

 

Krém:
25 dkg cukor, 20 dkg vaj, 3 dl tej,3 evőkanál liszt,pici rum

 


Tetejére:
fehér és barna csoki

Összegyúrjuk a mézes lap hozzávalóit, majd miután jól eldolgoztuk, két felé osztjuk, majd vékonyra nyújtjuk, de nem papírvékonyra. Közepes méretű tepsit felfordítunk és belisztezzük. A két lapot egyenként 150-160 fokon megsütjük.
A piskótának szétválasztjuk a 6 tojást. A fehérjét félkeményre verjük, majd beleteszünk 3 kanál cukrot, keményre verjük.
Közben a 6 tojássárgáját a maradék 3 kanál cukorral és a leheletnyi sóval habosra kikeverjük, amíg kifehéredik. A szódabikarbónát az átszitált 6 kanál liszttel elkeverjük, majd mind a sárgájás masszát, mind a lisztet kanalanként a fehérjehabhoz adjuk: óvatosan, levegősen keverjük, ne törjön össze. Azt a tepsit, aminek a hátulján a mézest sütöttük, kizsírozzuk, kilisztezzük, abban sütjük szintén 150-160 fokon a piskótánkat. Ha kész, félretesszük hűlni. Míg hűl, elkészítjük a krémünket:
A 25 dkg cukrot a 20 dkg vajjal habosra keverjük. A 3 dl tejet a 3 evőkanál liszttel felfőzzük, hogy picit besűrűsödjön majd kihűtjük! Miután kihűlt, a vajjal jól összekeverjük.
A piskótánkat tejbe öntött rummal meglocsolgatjuk, (csak picit, ne ázzon el.)
Letesszük az első mézes lapot arra jön kb fele krém, majd a piskóta, arra megint krém, majd a másik mézes lap. Tetejére váltakozva fehér és barna csokit csorgatunk, hogy szép rajzolatos legyen.

Egy éjszakát minimum állni hagyjuk, így a mézes lap szépen megpuhul a krémtől. 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.