Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Felhő szelet

2011.10.01

 

Felhő szelet

dscf0530.jpgTészta: 15 dkg zsír vagy margarin, 2,5 dl víz, 1 mk. cukor, 15 dkg liszt

Egy lábasban felforraljuk a víz és a zsír keverékét, majd hozzáadjuk a cukrot és a lisztet. jól elkeverjük és hagyjuk kb 20 percig hűlni. Ha kihűlt, 6 tojást egyenként belevegyítünk és egyneművé keverünk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A gázsütő tepsibe sütőpapírt teszünk és hablapát vagy kanál segítségével  elkenjük a fele masszát a tepsiben. 30 percig aranybarnára sütjük, viszont mint a képviselő fánk esetében is az első 20 percben tilos kinyitni a sütőt, mert összeesik! Másik lapot is kisütjük.

Krém: 3 cs. vaníliás pudingpor, 9 dl tej, 25 dkg Ráma, 15 dkg porcukor, 2 cs. vaníliás cukor, 5 dl tejszín,  2 habfixáló

A pudingot megfőzzük a tejben és teljesen kihűtjük. Rámát kikeverjük a porcukorral, ha hideg a puding, összedolgozzuk a kettőt. Ezt rákenjük az alsó lapra. Felverjük a tejszínt a vaníliás cukorral, fixálóval és rákenjük a krémre. Tetejére a másik lapot és megszórjuk porcukorral. Azonnal szeletelhető.

dscf0524.jpg

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.