Fekete rózsa
Fekete Rózsa
Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt, 10 dkg ráma, 30 dkg porcukor, 1 tojás, 1 csomag sütőpor, pici szódabikarbóna és annyi tej, hogy nyújtható legyen a tészta. Hat részre osztjuk, kettőt a tepsi hátulján megsütünk. A maradék négyet a következő krémmel megtöltjük: 20 dkg darált mák, 20 dkg liszt, 10 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 2 dl tej, 1 csomag sütőpor, 1 citrom reszelt héja.
Alaposan összekeverjük és a kinyújtott három lapot megtöltjük a krémmel. Feltekerjük mint a bejglit és egymás mellé helyezzük a tepsibe mind a négyet, hogy összesüljenek. Egyben hagyjuk kihűlni és utána töltjük. Krémet főzünk 8 dl tejet 2 csomag vaníliás pudingporral. Ha kihűlt 1 margarint 25 dkg porcukorral habosra keverünk és hozzá adjuk a krémet és jól kikeverjük.
Az egyik lapot megkenjük a krém egyik felével, majd rátesszük a mákost erre rákenjük a maradék krémet és végül a második lapot. Csokimáz vagy porcukor illik a tetejére.