Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Minyon

2011.10.01

 

p1010020.jpg

Hozzávalók: Sárga piskóta, tej, pudingpor, margarin, aromák, színes cukrok

Sütünk sárga piskótát kb 10 tojásból egy átlagos tepsibe, hogy legalább 4cm-es legyen a tészta. Kb. 20-25 db lesz belőle. Ha kihűlt kettő lapba elvágjuk, majd még szép egyenletes kockákra vágjuk. Fél liter tejhez kettő tasak vaníliás pudingport cukorral megfőzünk, majd ha kihűlt , habosra kevert kocka margarint adunk hozzá. Ezt tetszés szerint ízesítjük különböző aromákkal( konyakmeggy, mandula, narancs, curacao, mogyoró stb.)Megkenjük a kis kockáinkat. Cukormáz:porcukor, néhány csepp krémmel azonos aroma, vagy ételfesték, néhány csepp víz, hogy olyan nyúlósan sűrű mázt kapjunk. Se ne legyen híg, se túl sűrű, kenhető legyen. Ha sűrű még vízzel segítünk rajta, mert gyorsan köt!  Bevonjuk a minyonokat, frissen megszórjuk tetszés szerinti cukorgyöngyökkel, drazsékkal, szeletelt mandulával, csoki forgáccsal, vagy bármivel.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.