Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hólabda

2011.10.01

Hólabda

p1010023.jpg  Sárga piskótát sütünk 10 tojásból egy átlagos méretű, magas oldalfalú tepsiben. Ebből kb 30 db lesz, pogácsa szaggató méretétől függően. Ha kihűlt, szaggatóval kiszaggatjuk a tésztát és felezve kettévágjuk.

Krém: 4 dl tejhez 1 tasak  vaníliás pudingpor. Ha kihűlt, 1 kocka margarint kb 15 dkg porcukorral kikeverünk, majd összedolgozzuk. Ezzel kenegetjük meg a lapok közét. Következő lépésként a tetejére elkészítjük a csokimázat. Mikróban egy tábla fehér csokit felolvasztunk , ezzel megkenegetjük a tetejüket. Egy kis edénykében vizet forralunk és néhány kocka tejcsokit kis nejlon zacskóba beleteszünk és zacskóstól megolvasztjuk a csokit. A fehér csoki tetőkre a kilyukasztott zacskóból körkörös mozdulatokkal tejcsokit csorgatunk, majd egy tű segítségével középtől a perem széléig kihúzgáljuk a mintát, ettől lesz pókháló szerű mintája. Betesszük a hűtőbe dermedni a sütit, hogy megdermedjen a csoki. Ha már jó, akkor megkenjük az oldalát is a margarinos krémmel és kókuszreszelékbe forgatjuk. Trükk: Hogy az ujjunk melegétől ne kenődjön el a csoki, papírtörlőből szakított csíkkal betekerjük az ujjunkat és így fogjuk meg.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.