Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Boszorkány pogácsa

2011.10.01

 

Boszorkánypogácsa

p1010010.jpg25 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 45 dkg liszt, 4 tojássárgája, 1 tojás fehérje, 10 dkg baracklekvár, 10 dkg durvára tört dió, 1 citrom


A vajat, cukrot robotgéppel habosítjuk, a citorm héját lereszeljük, levét belecsavarjuk, majd egyesével beletesszük a tojások sárgáját, majd lisztet . jól formázható tésztát kell kapnunk.  Diónyi gömböket formázunk . A gyengén felvert tojásfehérjébe mártogatjuk, majd  a dióba nyomkodjuk. Ujjbegyünkkel lyukat nyomunk a közepébe és Zsírpapírral kibélelt gáztepsiben nem túl szorosan pakolva kb 15-20 perc alatt világosra sütjük.

Még melegen barack dzsemet teszünk a közepébe. Fémdobozban tárolhatjuk hosszabb ideig.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.